16 Mart 2011 Çarşamba

Sürekli Aydınlık İçin One Minute Karanlık

Bugün bu ülkede yaşayan vatandaşlarımızın çok büyük kısmı, bu ülkenin geleceğine dair fikrini söylemekten çekinir hale geldiyse... Ülkenin geneline bir korku hakim olduysa... Ülkenin yarısından çoğu fakir, daha da fazlası gelecekten kaygı duyar haldeyse... Birlik ve bütünlüğümüz, neredeyse her alanda keskin çizgilerle ayrışmışsa... Kardeşliğimiz risk altındaysa...
Ortada bir sorun var demektir.

Her şeyden önce, korku, doğru karar vermenin, sağlıklı düşünmenin önündeki en büyük engeldir. Öyleyse gelin, önce korkularımızdan arınalım. Korkunun bizi yanlış yönlendirmesine izin vermeyelim. Sağlıklı düşünmenin önündeki engelleri kaldıralım. Madem demokrasiyi dilinden düşürmeyen bir hükümetimiz var, demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanalım. Böylece demokrasimizi ve bizi yönetenlerin samimiyetini de test etmiş oluruz.
Bizler, yüzlerce yıl etle tırnak gibi birbirine bağlı, bir arada yaşamayı başarmış yurttaşlar olarak, bu birlik ve beraberliğin gücünü tüm dünyaya bir kez daha ispatlayalım. Sorunlarımızı, dertlerimizi, sıkıntılarımızı tek bir eylemde birleştirip, sesimizi önce bizi yönetenlere, sonra da tüm dünyaya duyuralım.
1 Mayıs 2011 tarihinden itibaren, her akşam, saat 21.00’da, tekrar tek yürek, tek ses olalım. 1 Mayıs’tan, 13 Haziran’a kadar, her akşam saat 21.00’da, ışıklarımızı 1 dakikalığına açıp kapatarak, geleceğimize sahip çıkalım. Bir olursak, başaramayacağımız şey yok. Bu ülkenin geleceği, birlik olmaktan geçiyor.

Sen yoksan, bir eksiğiz, unutma!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder